fbpx

29 Nye boliger på Musicon

Kontakt EDC og få en personlig fremvisning

Du kan nu se en indflytningsklar lejlighed. 

Rabalderstræde er en gade

Rabalderstræde er navnet på byggeriet, som nu opføres på en helt fantastisk beliggenhed midt på Musicon, Roskildes nye kreative bydel. Det er opkaldt efter den gade, der forbinder Musicon med Roskildes indre by og derfra videre ned mod Dyrskuepladsen. Gaden udgør centrum for det kreative og utraditionelle fællesskab, som findes overalt i den nye bydel i Roskilde. 

Bæredygtig kaffe i verdensklasse – på caféen rundt om hjørnet

For enden af Containerstriben ligger MØRK risteri og kaffebar, hvor ildsjælen Morten Riiskjær med afsæt i økologi, kvalitet og bæredygtighed serverer hjemmeristet peruviansk kaffe og MØRK Russian i verdensklasse. Kaffebaren er centralt placeret lige ud til Rabalderstræde, og er allerede blevet et samlingssted for dem med deres faste gang på Musicon.
”Fællesskabet er enormt vigtigt her i containerstriben. Folk kommer ikke bare for at få en kop kaffe. Jeg er blevet venner med naboerne. Vi kender hinandens fødselsdage, og vi kender navnene på hinandens børn. Her er et fællesskab og generelt bare en rigtig god energi,” fortæller Morten Riiskjær, der håber, at han på sigt vil danne de samme relationer til de nye beboere i Rabalderstræde.

Containerstriben - smut forbi til yoga, en espresso eller kig ind hos den lokale smykkedesigner

Containerstriben er navnet på den charmerende lokale butiksgade, der er bygget op af en række ombyggede containere, som udgør Musicons helt eget alternative bycentrum. I et mangfoldigt og sprudlende miljø har en gruppe iværksættere slået deres forretninger op, hvor de i samarbejde giver besøgende en unik oplevelse. I containerstriben findes der både en tatovør, en garnforretning, en musikskole, et Wok-spisested, yogastudie, kaffebar og meget mere. 

Bryg din egen øl

Musicon Mikrobryggeri er et kombineret bryggeri og ølbar, der ligger badet i lyset fra de mange guldnitter fra Ragnarock- Museet for pop, rock og ungdomskultur. Bryggeriet og den tilhørende ølbar er bygget i skibscontainere, for at holde bydelen Musicons rå stil hele vejen igennem. Ølstilen er fri, og brygmesteren søger altid at skubbe alle øl til at yde det optimale i smag, farve og duft. Bryggeriet blev grundlagt af Peter Jelsted og Jonas Schou Larsen i 2017 og åbnede i 2018.

Hal 12 er for alle med hjul på

På den legendariske adresse: Rabalderstræde 29, ligger Hal 12, som har bevaret de originale industrielle og rustikke facader. Hal 12 er Musicons store skaterhal, hvor områdets beboere kan mødes med hjul under fødderne. Hvad end det er på skateboard, rulleskøjter, BMX-cykler eller løbehjul. Hallen bliver også brugt til koncerter og andre events.

Roskilde er Danmarks musikmekka

Musicon er placeret med direkte udsigt til Roskilde Dyrskueplads, hvor der hvert år afholdes Roskilde Festival. I én uge om året bliver hele Roskilde omdannet til centrum for alverdens musikelskende festivalgængere, hvilket sætter sit tydelige præg på byen. Rabalderstræde ligger i forbindelse til Hedeland og Dyrskuepladsen via en gang- og cykelbro, og et besøg på den traditionsrige festival vil derfor være oplagt. Uanset hvad, vil man altid være en del af festen som beboer på Musicon.

Vil du følge Rabalderstræde og byggeriet af de nye boliger på Musicon?