fbpx

29 Nye boliger på Musicon

KUNST er for alle, og kunst skal der til

Kunst er en pudsig størrelse. Den kommer i alle former og farver, kommer ofte snigende uden vi ved det, og lægger sig fint og diskret i vores sjæl – om vi vil være ved det eller ej! For kunst er vigtig, både når vi elsker at dyrke den, elsker at hade den og når vi burde bruge weekenden på noget helt andet. Lige her hylder vi nu kunsten på Musicon – vil I være med?

Rabalderstræde er for dem, der sætter pris på at opleve kunst i deres dagligdag og leve i et miljø fuld af liv og farverige tiltag. Du behøver nærmest bare åbne døren i en af boligerne for at blive mødt af kunstneriske indtryk. Byggeriet ligger nemlig på Musicon – en kreativ bydel med små værksteder, seværdigheder og kulturprojekter.

Det lokale teater Aaben Dans opfører kunstneriske forestillinger, hvor publikum gennem menneskelig bevægelse og historiefortælling inddrages i tankevækkende og spændende universer. Efterfølgende lader de modige sig inspirerer til at opsøge stedets danseundervisning. Få stillet din nysgerrighed og læs om de aktuelle forestillinger her

En stor gylden bygning med et unikt design vil uden tvivl fange blikket, hvis man befinder sig i området omkring Rabalderstræde. Indenfor disse guldfarvede vægge viser kunsten sig i form af musik og Ragnarock – ikke at forveksle med Ragnarok. Ragnarock er et musikeksperimentarium og museum, hvor besøgende fordyber sig i alt fra pop og rock til ungdomskultur, og får hints om kommende hitmagere. I øjeblikket kan du se den medrivende Gasolin udstilling på tre etager, som tager vejret fra de fleste. Her er vilde installationer og spændende informationer – Rock’n’roll stemningen er total gennemført og bestemt et besøg hver. Tag forbi inden udstillingen udløber den 6. december og bliv høj af alt den gode musik, der er skrevet, sunget og hørt af mange. Flere detaljer findes her.

Er det mere den lydløse form for kunst såsom billedkunst og installationer der har interesse, så er KunstSmedjen det helt rette sted. Her er mulighed for at se udstillinger og komme til ferniseringer med værker, som stilmæssigt spænder fra det moderne til den mere klassiske ende af skalaen. Før du går på opdagelse i galleriet, kan du tjekke de akutelle udstillinger ud her.

Men det er ikke kun på Musicon, du finder kreativ udfoldelse og fordybelse – kunst og et væld af kulturelle tilbud for enhver findes også i andre afkroge af Roskilde.

På Roskilde Havn i det smukke, gamle gasværk ligger RoS Gallery, som udstiller moderne kunst på fem etager. Her kan man opleve skiftende udstillinger og studere de mange værker af danske og internationale kunstnere, og ikke mindst få en snak om kunst eller gode råd til udsmykning af væggene derhjemme eller på kontoret. Læs om de aktuelle udstillinger her.

En lang række kulturelle Roskilde-events, herunder udstillinger af malerkunst, glaskunst, fotokunst og skulpturer kan du følge på www.kulturbasen.dk og www.kunstiroskilde.dk. Det er nemt at manøvrere rundt på hjemmesiderne, og man finder hurtigt tidspunkt og sted med mange spændende oplevelser – for hele familien.

Trækker den kunstneriske vibe i dig, kan du læse mere om Rabalderstrædets nærområde her. Det bør selvfølgelig opleves i virkeligheden, så tag kæresten, ægtefællen eller hele familien under armen og besøg Musicon. Hver søndag har vi Åbent Hus i vores showroom kl. 10–11, så kig ind og få en snak om boligerne.