fbpx

29 Nye boliger på Musicon

RO:KOST– smag på Roskilde

I disse dage er der madfestival i Roskilde. Frem til søndag den 11. oktober hylder RO:KOST Madfestival de mange lokalt producerede råvarer i Roskilde og omegn – og 11 af Roskildes bedste restauranter deltager på festivalen. Bestil din billet nu og ’smag på Roskilde’…

 Få minutter udenfor Roskildes bygrænse findes en lang række dygtige og passionerede fødevareproducenter, der hver især fremstiller unikke produkter og råvarer med fokus på smag, ærlighed og kvalitet. For 7. år i træk hylder RO:KOST Madfestival og Roskildes bedste restauranter alle disse delikate fødevarer, som bliver produceret lokalt, så du kan smage på Roskildes lokale spisekammer. Konceptet er enkelt: På alle de 11 restauranter, der i år deltager i RO:KOST Madfestival, kan du hver aften i uge 41 få en 2-retters menu med min. fem lokalt producerede fødevarer til kr. 295.  

Det årligt tilbagevendende initivativ bidrager til den drivkraft og række af sjove og attraktive tiltag, som Roskilde bugner af – og som gør det endnu sjovere at bo i Rabalderstrædes ejerboliger i Musicon. Her sker noget, året rundt, ikke mindst grundet byens mange ildsjæle.

Én af dem, Karin Sloth, fik idéen til RO:KOST Madfestival for 7 år siden. Karin driver den økologiske gård, Snoremark i Tågerup lidt nord for Roskilde, hvor hun, sammen med sin mand, brygger Snoremark Æblemjød. Heldigvis fik Karin VisitRoskilde med på tanken, som i dag er arrangøren bag konceptet, der handler om at hylde områdets mange lokale lækkerier, og om at få både restauranterne og byens borgere til at opdage og bruge lokalområdets mange fødevareproducenter.

Økologi, bæredygtighed og masser af knofedt er nogle af de ingredienser, som hver dag fylder hos de flittige producenter og blandt de innovative kokke og køkkenchefer i byen. Nogle laver deres egen honning, andre dyrker avancerede krydderurter og farverige grøntsager. Nogle har egen avl af æbler – og moster, moser og tilbereder de saftige frugter på nye, spændende måder, og andre bruger naboskovenes frodige spisekammer med feinsmecker finesse.

Benyt weekenden til at komme helt tæt på Roskildes lokale gastronomiske perler – her er noget for både kræsne, nysgerrige og sultne madører!